Kamermuziekconcert in de Dorpskerk met Robin en Marijn Lammertink

Op zondag 11 februari aanstaande wordt er in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas weer een kamermuziekconcert georganiseerd. Het concert begint om 16.00 uur en de entree is € 10,00. Kaartverkoop is zoals gebruikelijk aan de kassa.

Robin en Marijn Lammertink

Robin en Marijn Lammertink

Het concert wordt deze keer gegeven door Voddemoêr, een Nederlandstalige folkband gestart door de twee zussen Robin en Marijn Lammertink. Met krachtig harpspel, een sterke melodische sectie van blokfluit met viool en de kraakheldere vocalen van beide zussen wordt zij een levendig beeld van het Nederland van de voorbijgegane eeuwen geschetst.

Bij folkmuziek denkt men al snel aan Ierse jigs en reels, of Scandinavische polka’s of country music uit Amerika. Maar Nederland heeft evengoed een rijke muziekcultuur, bewaard gebleven in oude manuscripten en liederenbundels, wachtend om herontdekt te worden. In 2020 werd begonnen aan het ontginnen van dit muzikaal erfgoed, alle muziek werd gearrangeerd en werden videoclips bij bedacht. Het is een totaalplaatje; de beelden nemen je extra mee in de sfeer van de muziek. Ook de kleding is handgemaakt en geïnspireerd op allerlei Nederlandse drachten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk